Editor de continguts

Ves a la pàgina principal
« Ves enrere

El Dr. Manuel Galiñanes liderarà el debat internacional sobre el tractament de la cardiopatia isquèmica

27-11-12

Més de 30 experts internacionals en malalties cardiovasculars debatran el futur de la cardiopatia isquèmica els propers 28, 29 i 30 de novembre al CosmoCaixa de Barcelona.

El Dr. Manuel Galiñanes liderarà el debat internacional sobre el tractament de la cardiopatia isquèmica

El Dr. Manuel Galiñanes, cap del grup de Teràpia Reparadora del Cor del VHIR, liderarà les jornades ‘Unsolved Problems in Heart Repair' que organitza Biocat en el marc de B·Debate, en col·laboració amb el VHIR. El doctor destaca que estem davant "d'una oportunitat única d'establir les bases per a la realització dels estudis en animals que proporcionin el coneixement necessari pel tractament efectiu del pacient amb insuficiència cardíaca".

D'entre els assistents a la trobada destaquen Dominique Charron, expert en l'efecte sobre el sistema immune de l'administració de cèl·lules al·logèniques (que provenen d'un donant), Bernardo Nadal-Ginard, que va ser el primer investigador en promoure la idea de la capacitat regeneradora del miocardi, i Asterios Tsiftsoglou, expert en els mecanismes reguladors de l'aplicació clínica de la teràpia cel·lular.

L'objectiu del programa, estructurat en tres dies, és analitzar els reptes de la cardiopatia isquèmica en recerca bàsica, els estudis clínics, i l'ètica i els organismes reguladors que incideixen en aquesta malaltia.

La cardiopatia isquèmica es deu a factors de risc no modificables, com l'edat i el gènere, però també a d'altres que són conseqüència de mals hàbits, com el tabaquisme i el colesterol elevat. Provoca nombroses seqüeles a llarg termini i de fet, és la malaltia cardiovascular amb més prevalença: només a Europa i als Estats Units es tracten 1,5 milions d'infarts aguts de miocardi anualment.

Segons les últimes xifres de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), les malalties cardiovasculars van ser l'any 2008 les responsables d'un terç de les defuncions mundials i es preveu que fins l'any 2030 continuïn sent la principal causa de mortalitat a tot el món.