Editor de continguts

Ves a la pàgina principal
« Ves enrere

Més de 500 professionals participen en la IV Jornada d'Activitats Científiques d'Infermeria

Dilluns, 12 de novembre, es va celebrar la IV Jornada d'Activitats Científiques d'Infermeria que va comptar amb la participació de prop de 500 professionals entre infermeres, fisioterapeutes, llevadores, auxiliars, tècnics superiors, nutricionistes i terapeutes ocupacionals.

L'objectiu d'aquesta jornada va ser el de compartir els coneixements i novetats entre tots els professionals i fer visible l'activitat científica generada dins de l'Hospital. En aquesta quarta edició, es van presentar 20 comunicacions orals, 5 de les quals eren treballs de recerca, a més de 103 pòsters en format digital.

Amb l'assistència de la Dra. Alba DiCenso, directora de l'Ontario Training Centre for Health Services and Policy Research, les jornades van comptar amb la presència d'una de les líders mundials en la integració de les cures de salut i recerca amb l'objectiu de millorar la qualitat assistencial als pacients. La catedràtica de l'Escola d'Infermeria de la Universitat Canadenca de McMaster, Alba DiCenso, va animar els professionals a aplicar els resultats derivats de la recerca mitjançant guies actualitzades de pràctica clínica, revisions sistemàtiques i estudis de recerca.

També es va exposat el projecte d'intercanvi de professionals entre els 5 hospitals terciaris de la ciutat de Barcelona i el programa estatal per a l'excel·lència en les cures d'infermeria BPSO.

La Sra. Montserrat Artigas, Directora d'infermeria de l'Hospital,  va destacar a l'acte de cloenda, la innovació, la motivació i l'excel·lència dels professionals d'infermeria per continuar millorant la seva tasca mitjançant la recerca científica.

Premi a la Millor Comunicació Oral valorada pel Comitè Científic: 

Títol: Rehabilitació respiratòria en el trasplantament pulmonar del pacient amb fibrosi quística. A propòsit d'un cas

Autors: Marta Sabaté López, Ana Isabel Máyer Frutos, Alba Gómez Garrido i Isabel Miró Muixí.

Per a aquest premi es va atorgar la quantitat de 1.500€ per gentilesa del Grup Mèmora. També es va atorgar una inscripció pel Congrés de Qualitat Assistencial, per gentilesa de la Societat Catalana de Qualitat Assistencial.

Premi a la Millor Comunicació Oral valorada pel públic assistent

Títol: Manual d'ús i estadística de la prova diagnòstica de PEATC-A en nounats

Autors: María Cejas Maldonado, Ángeles Ortega Fernández, Ermitas Rodríguez Diéguez i María Teresa Rancaño Amor.

Per a aquest premi es va atorgar la quantitat de 1.000€ per gentilesa del Grup Mèmora.

Premi al Millor Pòster valorat pel Comitè Científic

Títol: Cures d'infermeria desprès d'una arteriografia cerebral

Autors: Nadia Puertas Porrino, Miriam Artal Francos, Montse Aroca Alsina i Sara Castaño Debon

Per a aquest premi es va atorgar la quantitat de 500€ per gentilesa del Grup Mèmora.

Premi a la Comunicació Oral més innovadora valorada per l'Acadèmia de les Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears

Títol: Aplicació del mètode cangur a la Unitat Neonatal

Autors: Laura Ripoll Roca, Delia Martín López, Rosa María Serrano López, Helena Pardo Gómez, Laura Prados Martín, Patricia Rubio Garrido i María Elena Balaguer Hernández

Per a aquest premi es va atorgar una beca per autor/a, a escollir, d'una activitat de la Societat d'Infermeria de l'Acadèmia, una inscripció per autor/a com a membre de l'Acadèmia (inclòs el finançament durant el primer any) i una publicació de l'article a la revista Annals de Medicina.