Editor de continguts

Ves a la pàgina principal
« Ves enrere

Prop d'un centenar d'experts validen l'ús del gangli sentinella en el carcinoma diferenciat de tiroide

28-01-13

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha estat per primera vegada a Espanya el punt de trobada sobre el gangli limfàtic en el càncer diferenciat de tiroides. El divendres 25 de gener, prop d'un centenar d'investigadors del VHIR i metges d'arreu de l'Estat van debatre i validar l'ús del gangli sentinella per tractar els tumors T1, T2 i N0 de carcinoma papil·lar.

Aquesta tècnica és pionera a tot el món i es practica des de fa 6 mesos al Vall d'Hebron amb tecnologia puntera com el SPECT-CT per al mapeig preoperatori i l'OSNA (One Step Nucleotid Amplification) per descartar micrometàstasis en el gangli sentinella. Per desenvolupar la tècnica i obtenir l'aplicació clínica dels estudis previs a la fase final, ha estat clau la coordinació dels serveis d'Endocrinologia, Medicina Nuclear, Anatomia Patològica i Cirurgia de l'hospital.

Després d'un intens debat, els investigadors del Vall d'Hebron van acordar continuar investigant la seva aplicabilitat en tumors més avançats (T3 i T4) i crear una gran base de dades en l'àmbit estatal per incloure els casos dels hospitals que vagin incorporant aquesta tècnica innovadora al seu ús clínic.