Editor de continguts

Ves a la pàgina principal
« Ves enrere

Vall d'Hebron entre els millors europeus en obesitat mòrbida

11 de maig de 2012

Vall d'Hebron acreditat per l'EASO entre els millors centres europeus en obesitat mòrbida

La Unitat d'Obesitat Mòrbida de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron acaba de ser acreditada per l'European Association for the Study of Obesity, (EASO) i des d'ara pertany a una xarxa d'una vintena de centres especialitzats de 14 països diferents on aquesta prestigiosa organització internacional garanteix la qualitat i eficàcia en l'atenció, docència i recerca que s'hi ofereix.

Segons l'EASO, l'obesitat és reconeguda com una epidèmia global i la malaltia metabòlica més prevalent arreu del món. Aquesta organització havia detectat massa diversitat entre centres i regions quan va analitzar la qualitat dels serveis i unitats mèdiques d'arreu d'Europa. En resposta a aquesta disparitat, l'EASO va desenvolupar  un programa per acreditar un grup de centres col•laboradors EASO per a la gestió de l'obesitat; comprovant abans d'incloure'ls a la seva xarxa, que en els esmentats centres es complia amb els estàndards de màxima qualitat i amb totes les directrius europees en l'àmbit de referència.
La xarxa inclou un total de 20 centres universitaris públics i privats que s'han compromès a mantenir els seu nivell d'excel•lència i, alhora, a treballar–hi en estreta col•laboració amb l'objectiu d'assolir una més gran qualitat assistencial, una més exhaustiva recollida de dades i de treballs científics i, un major control i evolució en  formació i recerca científica.
És intenció de la Unitat d'Obesitat Mòrbida de Vall d'Hebron continuar en aquesta mateixa línea de potenciació de les diferents unitats del Servei d'Endocrinologia que converteixen el nostre Hospital en centre referent, tant de l'assistència com de la docència i la recerca clínica. Dels centres acreditats per l'EASO només dos són de l'Estat espanyol: a banda de Vall d'Hebron, també ha estat acreditada la Clínica Universitària de Navarra.