Editor de continguts

Ves a la pàgina principal
« Ves enrere

XVI Edició del Curs de Patologia Ocupacional Respiratòria a Vall d'Hebron

05-11-12

XVI Edició del Curs de Patologia Ocupacional Respiratòria a Vall d'Hebron

Aquest dilluns i dimarts, 5 i 6 de novembre, Vall d'Hebron acull una nova edició del prestigiós Curs de Patologia Ocupacional Respiratòria que organitza des de 1997. Amb una inscripció de més d'un centenar de metges i metgesses, el curs reuneix a notables ponents nacionals i internacionals en el camp de la medicina respiratòria.

Enguany, per exemple, hi participen la Dra. Torben Sigsgaard de l'Aarhus University de Dinamarca, i el Dr. Raymond Agius de la Universitat de Manchester.

El Curs imparteix docència a pneumòlegs, professionals de la medicina del treball i de l'assistència primària, i a tots aquells professionals vinculats amb la salut laboral. Està orientat a facilitar als facultatius una visió actualitzada dels coneixements més nous en pneumologia ocupacional.

Entre els temes que es tractaran destaquen:

  • L'asma ocupacional relacionada amb l'activitat laboral, les malalties ocupacionals vinculades amb l'activitat de granges i perruqueries, aspectes medicolegals i seguiment de pacients.
  • Desè aniversari del Registre Voluntari de Malalties Ocupacionals Respiratòries a Catalunya (MOR) i Registre Oficial a Anglaterra (SWORD).
  • I la patologia per amiant i pneumonitis per hipersensibilitat.

Tots els temes, tenen discussió de casos amb l'anàlisi d'experts clínics, patòlegs i radiòlegs.