Asset Publisher

Return to Full Page
« Back

Dia Mundial de la Higiene de Mans

6 de maig de 2013

Dia Mundial de la Higiene de Mans

Ahir, diumenge dia 5 de maig, va ser el Dia Mundial de la Higiene de Mans (HM). En ser diumenge, l'OMS ha recomanat traslladar la celebració al dia 7 de maig.

L'objectiu de la celebració és augmentar la consciència sobre la importància de la higiene de mans en la reducció de les infeccions i fer una crida mundial a tots els centres sanitaris perquè passin a l'acció i millorin l'adhesió dels seus professionals a la higiene de mans.

La higiene de les mans és la mesura preventiva més important contra les infeccions, per això, és molt important que es faci en el moment adequat i de forma correcta.

Dins de l'estratègia d'higiene de les mans (HM) als centres sanitaris de Catalunya, el Departament de Salut posa a disposició de tots els professionals sanitaris un curs en línia gratuït i acreditat de formació en HM.

També us proposem dues noves activitats: 

 Veure aquest vídeo sobre la higiene de mans

 Participar en el joc de Formació en línia 5 moments, una divertida eina que mostra situacions típiques de la pràctica assistencial de forma virtual afegint-hi, a més, indicacions per a l'ús de guants i el rentat de mans.

 

Trobareu més informació sobre la higiene de mans a:

OMS

Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat

Canal Salut  Subcanal Seguretat dels Pacients