Asset Publisher

Return to Full Page
« Back

IX Jornades Barcelonines de Genoll

IX Jornades Barcelonines de Genoll

El 22 i 23 de novembre la pròtesi total de genoll (PTR) i la lesió de lligament creuat anterior (LCA) seran els principals protagonistes de les IX Jornades Barcelonines de Genoll, un simposi en el qual l'Hospital Universitari Vall d'Hebron reunirà diversos especialistes europeus per compartir i actualitzar coneixements entorn de l'ús de les noves tecnologies en la precisió d'aquestes complexes intervencions quirúrgiques. Més precisió, en aquest cas, vol dir: millors resultats, menys casos de recaiguda i millor eficiència per al sistema amb cirurgies cada vegada més precises que també representen estades més curtes d'hospitalització.

En el cas de l'LCA, per exemple, cal dir que Vall d'Hebron és el centre espanyol amb major nombre de cirurgies fetes emprant el suport de la navegació per ordinador, una tècnica de la qual no només es treu profit en la preparació i durant la mateixa operació sinó que també monitora, enregistra i emmagatzema un munt de dades que, després, aporten una informació molt valuosa a l'hora de fer recerca constant en la millora permanent de la pràctica quirúrgica i dels mètodes actualment més utilitzats.

Un fet similar el tenim en l'ús de la ressonància magnètica per a la implantació de pròtesis de genoll. Gràcies a la tecnologia de la imatge d'alta definició, en aquests moments es poden fer uns motlles a mida en negatiu del genoll operat, que faciliten que la col·locació de la pròtesi es pugui fer actualment amb molta més exactitud i amb una alineació molt ajustada a cada cas. Aquesta millora contribueix notablement al fet que cada vegada menys pròtesis s'hagin de substituir al cap d'uns anys perquè cada vegada es minimitzen les desviacions mil·limètriques que poden causar un desgast no desitjat dels ossos i de les articulacions amb el frec a frec del moviment.

De tot plegat es parlarà i debatrà a la IX edició de les Jornades Barcelonines de Genoll (Barcelona Knee Symposium).

Vegeu el programa