Asset Publisher

Return to Full Page
« Back

Vall d'Hebron i la Fundación Vodafone presenten un projecte de telerehabilitació al Mobile World Congress

25 de febrer de 2013

Vall d'Hebron i la Fundación Vodafone presenten un projecte de telerehabilitació al Mobile World Congress

Un projecte del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (HUVH) i la Fundación Vodafone España permetrà llançar una aplicació perquè els pacients que han patit un ictus puguin fer els exercicis de rehabilitació des de casa, sota el control de l'equip mèdic. El nou sistema de telemedicina i telerehabilitació s'ha presentat al Mobile World Congress (MWC) que se celebra del 25 al 28 de febrer al recinte firal de la Gran Via a l'Hospitalet.

El projecte consisteix en una sèrie d'exercicis personalitzats en forma de joc que han de seguir els pacients per millorar la mobilitat de les zones afectades després de patir un ictus. El sistema grava els exercicis per tal facilitar el control de l'evolució del tractament i permet realitzar videoconferències programades perquè metges i pacients puguin parlar sobre el procés de rehabilitació.

Al vídeo que adjuntem, Juan, de 69 anys, explica com amb aquesta aplicació podria millorar la seva mobilitat després de patir un ictus mentre nadava a la piscina. El Dr. Marc Ribó, neuròleg de la Unitat d'Ictus de l'HUVH, també intervé al vídeo destacant que es tracta d'una eina permetrà "adaptar els exercicis de rehabilitació a mesura que el pacient evoluciona i progressa". 

 

El projecte presentat al MWC consta d'un ordinador amb pantalla tàctil, una consola Microsoft Kinect i un Modem USB per instal·lar a casa dels pacients.

 

 

Vegeu video