L'Hospital als mitjans

Agost 2017

'La discriminació de gènere s'enquista a la gestió sanitària' 15 d'agost. La Dra. Ana Ochoa de Echagüen i la Dra. Cristina Saura són dues de les protagonistes d'aquest reportatge publicat a El País

Vall d'Hebron utilitza la realitat virtual per formar cirurgians 9 d'agost. L'experiència amb la realitat virtual per a la formació de metges residents i l'especialització de cirurgians, a La Vanguardia, El Periódico, La Razón, TVE (9' 05") i betevé.

'Dr. Eduardo Tizzano: 'Són unes tisores que van a buscar el gen anòmal'' 3 d'agost. El Matí de Catalunya Ràdio entrevista el Dr. Eduardo Tizzano per valorar l'avenç anunciat per un grup d'investigadors internacionals sobre la manipulació genètica d'embrions per evitar malalties genètiques.

'El poble d'Angola que es resisteix a morir de malària' 3 d'agost. La col·laboració de Vall d'Hebron i el PROSICS amb l'Hospital Nossa Senhora da Paz de Cubal, a Angola, centra aquest reportatge de El País.

'Que un nen es refredi a l'estiu no és habitual, però tampoc és estrany' 3 d'agost. Farmacosalud parla amb el Dr. Carlos Rodrigo sobre els refredats d'estiu i els més petits.

Juliol 2017

'No hi ha batec, el pitjor que m'han dit a la vida: dol perinatal, morts invisibles' 30 de juliol. Els grups de suport davant el dol perinatal que ofereix Vall d'Hebron a pares i mares i a professionals, centren aquest reportatge de TV3.

'Chemsex: sexe i drogues... Cada cop més' 30 de juliol. El programa de RNE De lo más natural analitza què és el Chemsex. Ho fa amb la participació del Dr. José Antonio Navarro.

'Els sistemes d'aire condicionat no s'adapten a l'ésser humà' 29 de juliol. El Periódico analitza amb el Dr. Xavier Muñoz els efectes a la salut de la utilització dels aires condicionats. 

'Dr. Josep Tabernero: 'Esforç´i optimisme per un món millor'' 29 de juliol. Silvia Coppulo entrevista el Dr. Josep Tabernero a El Divan de Catalunya Ràdio.

'El zika persisteix, també a Espanya' 25 de juliol. Professionals de Vall d'Hebron analitzen a El País l'evolució de l'epidèmia de Zika a Catalunya i a l'Estat. La Dra. Ana Suy, el Dr. Israel Molina i el Dr. Antoni Soriano expliquen la seva experiència en el seguiment dels casos detectats.

'El dol perinatal, un dol invisible' 13 de juliol. L'Espai de Paraula, la inicitiva que ofereix l'Hospital a les famílies que han perdut el seu nadó abans del naixement o durant el primer mes de vida, al programa El Balcó de Ràdio Barcelona.

Primera reconstrucció de bufeta intracorpòria d'un pacient a Catalunya utilitzant cirurgia robòtica 12 de juliol. La utilització a Vall d'Hebron de la cirurgia robòtica per a les intervencions d'extracció i reconstrucció de la bufeta en pacients amb càncer, a betevé, Diario Médico, ABC i IMMédicoHospitalario.

'Deuwatts: epilèpsia' 11 de juliol. El programa de betevé Deuwatts parla de l'epilèpsia a través del testimoni de pacients, famílies, investigadors i metges. Entre ells, el Dr. Miquel Raspall. 

'Dos medicaments nous per alentir la malaltia més cruel' 10 de juliol. Les novetats a la recerca sobre l'esclerosi lateral amiotròfica, al diari Ara.

Nova Unitat de Teràpia de Medicina Nuclear a Vall d'Hebron per tractar el càncer 5 de juliol. L'Hospital compta amb una nova Unitat de Teràpia de Medicina Nuclear. Diversos mitjans de comunicació van assistir a la inauguració. Entre ells, el diari Ara, La Vanguardia, El País, així com TV3, TVE (11' 57"), betevé, Ràdio Barcelona (20' 57") i RNE (19'). 

'Alcohol en l'embaràs: tolerància zero' 2 de juliol. El diari Ara parla amb la Dra. Anna Maria Cueto i la Dra. Núria Gómez sobre el diagnòstic i tractament de la Síndrome de l'Alcoholisme Fetal a Catalunya.

Juny 2017

Julia en la Onda entrevista el Dr. Manel Escobar 29 de juny. La periodista Julia Otero parla al programa Julia en la Onda, d'Onda Cero, amb el Dr. Manel Escobar, sobre el futur de la radiologia.

Els últims avenços en el tractament de l'ELA, a Vall d'Hebron 19 de juny. La segona edició de la jornada sobre l'esclerosi lateral amiotròfica celebrada a Vall d'Hebron ha estat notícia a TV3, El País, els programes Hora 14 (18' 05")i El Balcó (20' 45") de Ràdio Barcelona, Diario de las 2 (41' 45") de RNE i Catalunya Migdia (30' 55")  i Catalunya Vespre (47' 05") de Catalunya Ràdio.

'Entrevista amb Magda Campins sobre vacunació de l'adult' 16 de juny. La Dra. Magda Campins parla amb Siete Días Médicos sobre les novetats en vacunació i vacunació de l'adult.

'La tempesta perfecta' 16 de juny. El programa de TVE El Escarabajo Verde tracta la problemàtica de la resistència antibiòtica amb la Dra. Irene Bello i el Dr. Joan Gavaldà.

Nou tractament de la malformació d'Abernethy a Vall d'Hebron 15 de juny. El nou tractament quirúrgic aplicat per l'equip del Dr. Javier Bueno per tractar la malformació d'Abernethy, ha estat notícia al Diari de Tarragona, el Regió7, Gaceta MédicaDiario Médico, Farmacosalud i TVE (14' 20").

'Quan la sang d'una ovella 'va guarir' a un nen de 15 anys' 15 de juny. La Vanguardia repassa la història de la tècnica de la transfusió de sang parlant amb el Banc de Sang i Teixits i la Dra. Olga Salamero.

Vall d'Hebron és el centre públic líder a Catalunya en trasplantament de còrnia 8 de juny. Les dades de trasplantament de còrnia a Vall d'Hebron i la complexitat de les intervencions que s'hi realitzen, a betevé, IMMédichospitalario i Jano.

'Un navegador per millorar el diagnòstic amb ecògraf' 6 de juny. L'aplicació per primera vegada d'un ecògraf digital i navegador integrats al Servei de Neurocirurgia, a El Periódico.

'Els experts aposten per nous mètodes de formació en cirurgia basats en la simulació' 5 de juny. Farmacosalud parla amb el Dr. Manuel López sobre el futur de la formació en cirurgia pediàtrica.

Maig 2017

Un test d'orina podria ajudar a diagnosticar la disfunció de l'empelt en els trasplantats renals 24 de maig. Aquesta treball de recerca del Campus Vall d'Hebron ha estat notícia a ConSalud, IMMédicohospitalario, Empordà i Infosalus

Visitar el metge abans de marxar de vacances 23 de maig. El programa Hora Barcelona de Ràdio Barcelona entrevista la Dra. Magda Campins per parlar sobre la vacunació internacional i donar consells als viatgers. 

'Innovació són totes les petites grans idees que sorgeixen cada dia' 22 de maig. Redacción Médica parla amb el Dr. César Velasco de les polítiques d'innovació a salut que s'impulsen des de Vall d'Hebron.

'El còctel que activa les nostres defenses' 20 de maig. Agencia SINC parla amb el Dr. Moisés Labrador i amb el Dr. Francisco Guarner sobre com s'ha format el sistema que permet al nostre cos defensar-se.

Vall d'Hebron acull la primera jornada la Síndrome de l'Alcoholisme Fetal centrada en el diagnòstica i les famílies 19 de maig. La primera jornada celebrada a Vall d'Hebron sobre aquesta patologia, a La RazónEl Punt-Avui i El Diario. També a TV3, TVE (11'56"), TeleMadrid, 8 al dia de 8TV a El Matí de Barcelona de betevé, Ràdio Barcelona (19'50"), Catalunya Ràdio i COPE.

Vall d'Hebron és el primer centre de l'Estat que disposa d'un ecògraf digital i navegador integrats al seu bloc quirúrgic 15 de maig. Els nous equipaments incorporats al Servei de Neurocirurgia han estat notícia a l'Informatiu de TVE (15'30"), el Telediario de TVE (41'), el programa Verd Primera de betevéIMMédicohospitalario, Acta Sanitaria i Hospitecnia.

BAAS Arquitectura i Espinet / Ubach dissenyaran el nou edifici de recerca i la futura transformació de Vall d'Hebron 12 de maig. El resultat del concurs internacional d'arquitectura per dissenyar el nou edifici del VHIR i fer la proposta de reforma del Campus Vall d'Hebron, a TV3, betevé, Catalunya Ràdio, Ara, El Punt Avui, El Periódico, El País.

'L'atur s'acarnissa en dones amb adiccions i trastorn mental' 6 de maig. Les patologies i problemes associats a la patologia dual i la qüestió de gènere a El País amb el Dr. Carlos Roncero.

'Conviure amb la migranya' 1 de maig. El programa Quèquicom del Canal 33 parla de l'origen, diagnòstic i tractament de la migranya. Ho fa amb la Dra. Patricia Pozo. 

Abril 2017

'L'espanyol que lidera la sanitat del futur' 30 d'abril. El suplement Papel del diari El Mundo entrevista al Dr. César Velasco per valorar el futur de la medicina i de la professió mèdica.

Totes les novetats sobre la vacunació, a Vall d'Hebron 27 d'abril. El diari El País, TV3 (minut 39' 10"), betevé i RAC1 i Ràdio Barcelona (minut 20' 30") visiten la XXI edició del Curs d'Actualització de Vacunes a Vall d'Hebron. 

Vall d'Hebron aposta per les tècniques mínimament invasives per tractar els pacients pediàtrics 24 d'abril. El Servei de Cirurgia Pediàtrica Vall d'Hebron organitza el primer congrés de l'Estat sobre aquestes tècniques i és notícia a TVE (9' 15"), TeleMadrid (53'40"), betevé, Onda Cero (54'), Ràdio Barcelona (13'10"), Catalunya Ràdio (28'25"), RAC1, El Punt-Avui, Ara, La Razón y l'ABC.

'A Ucraïna ens van enganyar, però no em penedeixo d'haver adoptat al meu fill' 24 d'abril. La Dra. Núria Gómez, psiquiatra de Vall d'Hebron, explica a El Periódico els símptomes i els problemes que provoca la Síndrome de l'Alcoholisme Fetal (SAF). 

'La vacunació es una cosa per tota la vida' 24 d'abril. El matí de Barcelona de betevé parla amb la Dra. Magda Campins sobre vacunació en la Setmana Mundial de la Immunització.

'Primer any d'escola bressol: virus a dojo!' 22 d'abril. La secció Criatures del diari Ara parla amb el Dr. Carlos Rodrigo sobre com evoluciona el sistema immunològic dels més petits.

'La investigació del Parkinson se centra en una vacuna per aturar-ne la progressió' 11 d'abril. El programa El matí de Barcelona de betevé, entrevista el Dr. Oriol de Fàbregues-Boixar en el Dia Mundial del Parkinson.

'Què és una cardiopatia congènita?' 11 d'abril. La Dra. Laura Dos visita el programa Divendres de TV3 per explicar qué són les cardiopaties congènites.

Cardiòlegs pediàtrics de Vall d'Hebron implanten una nova vàlvula pulmonar per cateterisme al cor d'un infant de només 16 kg 11 d'abril. La novedosa intervenció realitzada a l'Hospital Maternoinfantil Vall d'Hebron ha estat notícia a TVE (minut 12' 30"), TV3, La Vanguardia i l'ABC.

'És tard per ser mare?' 9 d'abril. El programa de TV3, 30 minuts, analitza els motius pels quals s'ha doblat el nombre de dones que tenen un fill a partir dels 40 anys. Amb la participació de Vall d'Hebron.

Nou Vall d'Hebron, únic centre de l'Estat que utilitza una tècnica mínimament invasiva per tractar la paràlisi facial 6 d'abril. La creació de la nova Unitat de Paràlisi Facial Vall d'Hebron i el tractament d'aquesta patologia a l'Hospital són notícia a TVE (minut 13'15"), TeleMadridRàdio Barcelona (minut 19'20"), Catalunya Ràdio (minut 27'30"), betevéABC i IMMédicohospitalario.

Març 2017

Nou protocol per facilitar la recuperació  de les pacients intervingudes per càncer ginecològic 31 de març. El nou protocol elaborat per un equip multidisciplinari de rehabilitació multimodal per a pacients intervingudes per càncer ginecològic és notícia a IMMédicohospitalario, Gaceta Médica, Europa Press, Acta SanitariaRAC1, Onda Cero i COPE. També a TVE (15' 35") i TeleMadrid.

Un estudi amb participació Vall d'Hebron revela noves vies d'exposició a elements que poden provocar malalties pulmonars 24 de març. TV3, RAC1, El PaísEl Punt-Avui i l'ABC recullen l'estudi publicat a The Lancet sobre les noves vies d'exposició al lloc de treball a elements que poden provocar malalties pulmonars.

'L'ecocardiografia també és pels no cardiòlegs' 17 de març. El Dr. Artur Evangelista parla amb Gaceta Médica sobre els objectius del Curs d'ecocardiografia bàsica i d'ecocardiografia a urgències, cures intensives, quiròfan i reanimació.

Vall d'Hebron posa en marxa el Programa Cuidador Expert Catalunya en famílies de nens i nenes trasplantants 17 de març. La primera edició del Programa Cuidador Expert Catalunya® a Vall d'Hebron és notícia a La Vanguardia, Ara i IMMédicohospitalario.

"Càncer i al·lèrgia a la quimio: la doble lluita de la Marta" 12 de març. Metrópoli Abierta explica el cas de la Marta, pacient amb càncer que s'ha de sotmetre a un procés de desensibilització a la quimioteràpia. 

Vall d'Hebron es transformarà per adaptar-se als nous reptes d'assistència i recerca i guanyar més accessibilitat i sostenibilitat 10 de març. Els plans de transformació i adaptació del Campus Vall d'Hebron a TV3, BTV, TVE, Ara, El Punt-Avui, El Periódico, La Razón i Diario Médico.

Judit Mascó presenta 'Somni de colors', un mocador solidari per a la recerca del càncer de la dona al Campus Vall d'Hebron 8 de març. La iniciativa solidària de la model Judit Mascó i l'artista Clàudia Valsells a Desayunos de las 10 de la Cadena Ser, Mundo Deportivo i La Vanguardia.

"Cirurgianes: amb pols ferm" 7 de març. La revista Mujer Hoy parla amb destacades cirurgianes de diferents hospitals de l'Estat. Una d'elles, la Dra. Elena Carreras, cap del Servei d'Obstetrícia.

"Les entranyes de la digestió" 7 de març. El programa Deuwatts de betevé, visita el Servei d'Aparell Digestiu per parlar amb el Dr. Fernando Azpiroz sobre la microbiota intestinal i allò que alguns anomenen el segon cervell, l'aparell digestiu.

Patologia dual 6 de març. El Dr. Carlos Roncero explica què és la patologia dual al programa Com estàs de salut, de Mataró Ràdio.

Febrer 2017

"El malalt entra aquí i se sent a un altre món" 28 de febrer. El Periódico parla amb Rosa Maria Ricart, infermera de la 4 planta de l'Hospital General i impulsora de la biblioteca per pacients.

El cervell de les persones amb TDAH pateix retard en el procés de maduració i té alteracions a la seva estructura 23 de febrer. El nou estudi que estudia imatges del cervell de les persones amb TDAH en el qual ha participat Vall d'Hebron ha estat notícia a TV3, TVE (minut 12'42"), RAC1, el diari Ara i El Punt Avui.

Les malalties minoritàries al Deuwatts 14 de febrer. El programa Deuwatts de betevé explica la història de l'Edgar, pacient del Servei de Nefrologia Pediàtrica, per parlar de les malalties minoritàries.

'Un estudi demostra que les partícules dièsel poden augmentar les probabilitats de patir asma' 12 de febrer. Un equip de TV3 parla amb especialistes en pneumologia de Vall d'Hebron i del VHIR sobre la possible relació entre la contaminació atmosfèrica i l'asma.

'Un milió d'espanyols tenen migranya més de 15 dies cada mes' 7 de febrer. El Periódico entrevista la Dra. Patricia Pozo, neuròloga de l'Hospital, per conèixer aquesta patologia. 

'Els ventres de lloguer són un problema més polític que social' 6 de febrer. El programa Bàsics de betevé entrevista el Dr. Julio Herrero, especialista en reproducció assistida de l'Hospital. 

'El SADI, una solució quan falla la reducció d'estómac' 6 de febrer. L'equip de la Unitat de Cirurgia Endocrina, Metabòlica i Bariàtrica de l'Hospital ha estudiat la idoneïtat de la tècnica SADI per tractar pacients obesos. Ho recull Diario Médico.

Día Mundial contra el càncer a Vall d'Hebron 4 de febrer. Diversos mitjans de comunicació s'han acostat a l'Hospital per parlar de la lluita contra el càncer. Ho han fet l'ABC, El Mundo, El País i El Periódico.

Vall d'Hebron ofereix un tractament integral als infants amb fissura labiopalatina 1 de febrer. L'Informatiu de TVE (a partir 12'08"), TV3, BTV i TeleMadrid expliquen el tractament individualitzat dels nadons amb fissura llavipalatina. També ho fan El PeriódicoIMMédicohospitalario i Nació Digital.

'Ramón y Cajal: Debemos buscar más dianas cuya inhibición permita controlar mejor la metástasis' 1 de febrer. El Dr. Santiago Ramón y Cajal, cap del Servei d'Anatomia Patològica, parla amb l'Agència EFE de la recerca en el diagnòstic del càncer.

Gener 2017

Trastorn del son 28 de gener. El programa Amics i Coneguts de RNE entrevista la Dra. Odile Romero, coordinadora de la Unitat del Son, sobre els principals problemes que ens trobem a l'hora d'anar a dormir.

'Psicológicament, ningú no surt indemne del camí de la immigració' 25 de gener. Vilaweb publica una entrevista amb el Dr. Francisco Collazos, responsable del programa de psiquiatria transcultural Vall d'Hebron. 

'Un 20% de la població té predisposició a desenvolupar una patologia addictiva' 8 de gener. Entrevista a Catalunya Cristiana al Dr. Miquel Casas sobre conductes addictives. 

Balanç de la llei antitabac 5 de gener. El Dr. Carlos Roncero, del Servei de Psiquiatria, parla a Julia en la Onda d'Onda Cero de com ha canviat els hàbits de la població l'aplicació de la llei antitabac. 

Verd Primera: reportatge Oncologia Radioteràpica 4 de gener. El programa Verd Primera de BTV visita el Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital.

Històries de trasplantaments i agraïments als donants 4 de gener. El Matí de Catalunya Ràdio ha dedicat una part del programa a parlar del trasplantament i la donació d'òrgans amb exemples de Vall d'Hebron i la participació de Coordinació de Trasplantaments i l'Organització Catalana de Trasplantaments. 

 

 

 

 

 

 

Anys anteriors

2016

2015

2014

2013

2012