Presentació

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron és el complex hospitalari més gran de Catalunya i un dels més grans de l'Estat espanyol. Té un equip de gairebé 7.000 professionals i un pressupost de 579 milions d'euros. Geogràficament està ubicat al peu de la serra de Collserola, al nord de la ciutat de Barcelona, i la seva àrea d'influència inclou els barris d'Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu, i la ciutat de Montcada i Reixac, amb una població de 400.000 habitants.

Està estructurat en tres grans àrees assistencials: Àrea General, Àrea Maternoinfantil i Àrea de Traumatologia i Rehabilitació. Al Parc Sanitari Pere Virgili, situat en un recinte pròxim al complex hospitalari, hi ha la Unitat de Cirurgia sense Ingrés; alhora, l'Hospital estén la seva activitat al CAP Horta, amb una unitat d'atenció primària especialitzada.

Amb més de 1.100 llits, l'Hospital aposta per un model de gestió que situa el pacient com a centre de les seves actuacions, incloent-hi la docència i la recerca, i que impulsa la participació en projectes catalans i estatals d'investigació. La qualitat és, doncs, un referent per als professionals de l'Hospital, per la qual cosa ha adquirit un reconegut prestigi nacional i internacional i participa de les iniciatives del Departament de Salut i l'empresa pública Institut Català de la Salut, al qual pertany.

L'Hospital engloba pràcticament totes les especialitats mèdiques i quirúrgiques i disposa de les modalitats assistencials que necessita per a la seva cobertura, així com serveis clínics i unitats clíniques de suport, centres docents universitaris, empreses públiques de serveis sanitaris, centres de recerca, laboratoris i altres instal·lacions que completen l'activitat assistencial de l'Hospital.